Blogger Widgets

Saturday, 6 October 2012

Sahabat :)

Assalamualaikum and hai to everybody..  Alhamdulillah, aku dah habis final exam utk semester 1.  setakat ni exam tak de lah susah sgt, alhamdulillah aku boleh jawab.. harap2 dpt pointer tinggi2  ! hehe.
sekarang ni aku ade kat rumah,  hari khamis malam aku sampai kat Penang .  kononnye balik hari khamis sbb nak singgah pasar malam, tapi disebabkan aku dgn abah byk melengahkan waktu mase di kampung, so kitorang sampai rumah pukul 10 malam.  hahaha, pasar malam pun dah tutup,  hampeh !!

nak dijadikan cerita kat sini,  aku nak tulis pasal kawan2 aku, my bestfriend ever iaitu  Fatin Syamimi, Aida Syahirah dan Shahrul Azlan.  aku byk menghabiskan mase dgn diorang sepanjang sem 1 ni, selalu keluar dinner same2, hangout same2, bergossip, tengok movie  and macam2 lagi laa.. memang aku happy sgt bile berade dgn diorang. tambah2 pulak diorang ni sekepala dgn aku, so memang boleh buat geng, hahaha  :D

ini ialah gambar aku dgn Fatin Syamimi, atau lebih dikenali dgn panggilan manjenye iaitu Mimi.  time ni kitorang ber"posing2" kat luar kelas sementare nak tunggu lecturer masuk.. sumpah, boring siot time tu  !




ini pulak gambar aku dgn Aida Syahirah, atau lebih dikenali sebagai Aida.  gambar ni Mimi yg tolong snap2.. mase ni kitorang sume ade dlm train, baru balik dari Rawang .  nak dijadikan cerita, kitorang pegi Rawang hari Rabu, 26 September, sbb hari tu kelas semua cancel. so, kitorang bertolak ke Rawang pd pukul 12 tgh hari semate2 nak cari kuah spageti.. hahahaha, lawak !  kat Tanjung Malim tak de jual kuah spageti, sbb tu la merayau sampai ke Rawang.  bile dah sampai kat KTM Rawang, first destination kitorang ialah McDonald sbb Mimi tgh mengidam burger McD time tu... hahahaha... makan burger sampai kenyang beb ! sumpah seronok giler !  lepas tu , kitorang shopping2  beli macam2..  Aku beli rantai labuh, Mimi pulak beli dress sbb nak pakai utk pergi konsert Lan mlm nnt. and yg paling sweet kitorang beli cincin same2... Aida beli huruf E, Aku beli huruf P and Mimi beli huruf M.. ingatkan nak beli utk Lan sekali huruf L, tapi bile fikir2 balik nnt takut Lan tak nak pakai... hahahaha :D
Balik dari Rawang pukul 6.30 petang, tapi malam nanti ade konsert pukul 8.. huh, memang tak sempat nak rehat la hari ni... Inilah gambar aku dgn Mimi semase menyaksikan Konsert Projek Akhir Muzikaliti yg diadakan di Fakulti Muzik dan Seni, Kampus Sultan Abdul Jalil, Tanjung Malim.   woahhh, aku dgn mimi bagaikan arttis jemputan,  padahal kitorang dtg sebab nak tengok Lan main gitar je pun bukannye nak buat performance ape2 pun ! hahahaha, BAJET HOT  !  ape2 pun, Lan memang pandai main gitar  !  You're the best LAN  !  Congratsss :)
To all my bestfriend, MIMI, AIDA & LAN, you guys memang AWESOME  !  korang buat hidup aku ceria and happy  :)  Thanks sbb sudi jadi bestfriend aku  , ILOVEYOU ALL  <3  hope our friendship will be last ever sampai kite sambung degree same2 nnt, InsyaAllah  !


Thursday, 19 July 2012

Makan-makan in Memory :)

hai sume... hari ni aku nak update cite baru..
hari tu aku cite pasal KFC, tp hari ni aku nak cite pasal feeling aku smsa berada di samping kwn2 di UPSI .

hari ni aku ade klas study skill dari pukul 8 pg sampai pukul 9.30 pg.. after study skill class, aku dgn kwn2 aku decided nak mkn dekat restoren di dpn kampus..ade yg nak breakfast n ade yg nak lunch terus..

aku plan nak lunch terus sbb nnt balik kolej tak payah mkn lg dah, jimat duit !
tapi, bile masuk dekat restoren tu, aku tengok lauk yg dijual mcm tak best je, not my taste ! so, i decide nk mkn roti canai...

sejak aku masuk UPSI, after class mesti mkn ramai2 dgn kwn2 dekat restoren.  seriously, a very sweet moment ! sempat lg snap2 pic...


aku happy sgt bile berade dgn korang sume.....aku duduk paling depan sekali barisan kiri... sebelah aku Nicole, Apy, Douglas, Ekin, Yuni... barisan kanan pulak, dekat depan aku Mimi, Azira, Efa, Imelda and Fazira...  bestnye mkn ramai2 dgn korang, buat bising sampai riuh satu restoren tu.... Douglas was the only man yg selalu join kitorang mkn same2....  :)

bile mkn ramai2 mcm ni, aku teringat pulak time sekolah menengah thun lepas... aku dgn kwn2 aku mkn pizza ramai2 dgn Pacific Megamall Penang sempena jamuan ahli koperasi sekolah... aku duduk dekat depan ex bf aku... hujung sekali barisan kiri.... aku rindukan dy.... aku rindukan saat2 indah dgn dy mase sekolah duluu..  :(


gambar ni jadi kenangan dlm hidup aku... aku sygkan sume kwn2 aku  :(  masing2 dah bawa hala tuju sendiri, mengejar cita2 dan mencari masa depan...

aku harap aku dpt mengubah kehidupan aku apabila aku berade di UPSI ni... insyaallah, Allah selalu ade bersame aku...  aminn !  :)


Wednesday, 18 July 2012

Finally.. I got my KFC rice !

hai to my followers and viewers of my blog...
hari aku hapy+letih=)
aku happy sbb hari ni aku dpt mkn KFC ! fuhh, bayangkanlah dah 5 weeks aku stay dekat UPSI, and this is the first time aku mkn KFC dekat area Hulu Selangor..

actually mcm ni story nye.. aku ade kelas kenegaraan dan ketamadunan dari pukul 5.00 pm sampai 6.30 pm ... seriously, kelas kenegaraan ni mcm kelas sejarah ! i hate it ! after class, farsha tanye sape nak ikut dy naik kereta sekali pergi teman dy isi minyak ?? then, aku dgn mimi pun on jer ! org tgh offer , ikut je lah...
memang nasib aku baik hari ni sbb aku naik kereta farsha utk balik ke kolej... aku tengok org ramai giler berebut-rebut nak naik bas...bas penuh !

Aku, Mimi, Apy and Nicole.. kitorang tumpang kereta Farsha sekali and teman dy pegi isi minyak...on the way nak ke petrol station, kitorang share mcm2 story.. happening giler ! i love this moment .then farsha tanye nak dinner ke tak ? kitorang sume ckp "nak....nak.....nak...."
hahahahaha.... 2 jam belajar kenegaraan dlm klas td tapi satu habuk pun tak faham... perut pulak lapar, memang susah nak fokus dlm kelas td..

after farsha isi minyak kereta, kitrang dropped by dekat KFC... aku bajet RM10 je utk mkn dekat KFC tu, tp Mimi ckp RM10 memg tak cukup ! padahal aku mkn bukannye byk sgt pun.. lepas tu farsha offer nak belanja aku mkn dekat situ... >_<
farsha....... u make me feel ashamed ! dah la dy tumpangkan kitorang, lepas tu pulak dy nak belanje aku dinner .. okayy, I can't say anything... memandangkan perut aku dah tersangat lapar, so aku pun order "rice plate original" dan air orange.. farsha pulak order "snack plate" dan air sprite.. kos sume RM22.70..

bile aku mkn nasi KFC tu, aku teringat dekat ex boyfriend(munir) aku... dulu time sekolah menengah, setiap kali habis kelas tambahan, dy selalu belanje aku mkn KFC dekat belakang sekolah.  setiap kali pergi KFC dgn dy, aku mesti akan order "rice bucket" ! sumpahh ! aku rase mcm nak menangis je depan nasi dekat KFC tadi... aku rindukan saat indah bersame dy dekat KFC duluu :((  tapi aku sedar, aku tak mungkin akan dpt balik dekat dy semula ! no, i will not ! setiap kali mkn nasi KFC dgn dy, mesti dy akan marah aku sbb mkn nasi tak habis.. then, dy suruh aku bungkus nasi tu bawa balik rumah....
tapi kali ni, aku dah berjaya habiskan sepinggan nasi KFC tadi... skrg ni aku jd kuat mkn... hahahahaha....al-maklum la, hari sabtu ni kan dah nak puase, Ramadan is coming on this Saturdayy ! huhu, aku kne mkn puas-puas ni...

                   woahhh ! terliur aku tengok ayam KFC nih !

kitorang spend about half an hour dekat KFC td... dah maghrib barulah kitorang balik ke kolej...
akhirnya.... aku puas dapat menikmati hidangan KFC buat pertama kalinya di sini ,. THANKS A LOT FARSHA  :)  iloveyou !


If You Wanna Be My Lover - Spicie Girls - Lyrics

Mr. and Mrs. Assignment !

hye guys and girls ! aku baru jr habis solat subuh td, tetibe teringat pulak nak update blog ! hihi..
skrg ni dah masuk week 5 aku berada di UPSI .. whoaaa............ masuk week 5 sume dah jd kelam kaabut dgn assignment, exam, presentation, kertas kerja, blablabla.... >_<

ohh ! sakitnye jiwa aku !!! aku study course Bahasa Inggeris di UPSI, sangat best ^^
tetapi a little bit stress, well sume org mesti la stress kan ? busy dgn routine harian masing2..

aku ade 5 lg assignment yg perlu diselesaikan .. uhh. byknye !!
assignment study skill, assignment reading skill, assignment english grammar, assignment kokurikulum, assignment pengajian kenegaraan ! tapi aku sempat lg share2 story aku dgn korang dekat blog ni.... hihi, wink wink ^^

skrg ni aku rase stress sgt... waktu tidur aku dah tak teratur, waktu mkn pun same... :((
aku jd homesick balik sbb last weekwnd parents aku dtg mel;awat aku dkat hostel ni... diorang dtg sekejap sgt sbb just nak hantar printer dekat aku, then kitorang makan2, lepas habis mkn diorang terus gerak utk balik ke Changkat Lada, singga rumah nenek aku sekejap !  sblm diorang bertolak pulang, aku sempat cium tgn mak n abah... aku peluk diorang berdua sbb kalau diorang takde, aku rase maybe aku pun takde kat dunia ni... aku rase maybe aku tak kan dpt sambung belajar di UPSI ni... mengejar cita-cita utk menjadi seorg pendidik, mcm org lain ! :)
terima kasih MAK n ABAH !

mlm td aku buat discussion dgn member2 aku tntg kertas kerja kokurikulum... kitorang discuss dekat cafe kolej.. memg happening giler ! aku suke sgt moment2 mcm tu :)


Farsha, Syamimi, Apy, Nicole, Irna, Rasyidah and Farah, diorang memg sporting dgn aku... best friend aku Syamimi ni la.. the cutest girl in my class :)  kitorang tgh bertungkus lumus buat assignment same2 ...

kitorang sume stay dekat blok 1 except Farsha, dy stay dekat blok 3 ! at 11.35pm, befoore kitorang habis buat discussion n typing sume assignment, farsha decide kitorang utk teman dy balik sampai ke depan rumah dy ! so, kitorang no problem, teman je la sampai kat blok 3... then , mimi ckp " aik , tak kan nak hantar smpai kat dpn rumah ? mengada !"  aku tawu, mimi memg letih giler mase tu, dgn sweater dy, mcm org demam... al-maklum la, ptg smlm hujan lebat giler.. kitorang pergi kelas pakai payung sampai naik bas...
tak pe lah, kitorang pun teman farsha masuk lif blok 3 ! nak hantar farsha sorang je pun, tp naik lif smpai 7 org ! hahahahahahah.. kau mengalahkan princess pulak farsha oii, bodyguard ramai  :D
after kitorang reach dekat 1st floor, pintu lif terbuka then, suasane 1st floor gelap giler ! takde lampuu ! patutlah farsha pakse kitorang teman dy !  lepas kitorang kluar dpd lif tu, pintu lif tertutup.. memg gelap giler2 wei ! sumpah aku takut mase tuu... nasib baiklah ramai member aku 5 org keliling ...
after reach dekat rumah farsha, kitorang kne balik sendiri masuk lif.... woahhhh ! this moment is very scary !!
otw dari rumah farsha nak ke lif, memg menakutkan, rase mcm ade dekat bangunan lame sorang2 ! ngeee >_< lepastu, Apy pulak dy ungkit pasal cite hantu yg pernah terjadi dekat area situ ! OMG ! Apy memg saje nak bg kitorang lg takutt ! lepas je sampai kat pintu lif, kitorang cepat2 masuk lif..... hahahah ! masing2 lega sbb dapat duduk bwh lampu, lif tu kan cerah .... huh.. serik dah kitorang teman farsha mlm ni.... next time kne balik sblm pukul 11.. sbb mase tu tak sunyi lg....

after that, kitorang straight forward ke blok 1... masuk je lif blok 1, sume org buat muke letih ! letih dgn assignment yg bertimbun2 ! sampai je kat rumah aku 1-4-12, aku terus masuk bilik air dgn beg laptop, basuh muke, basuh kaki.. then aku masuk bilik, tengok roomate aku tak tidur lg... huuh ! thanks god ! nasib baik dy tak tidur lg... aku suke kalu aku tidur dulu dpd dy :) sbb dy boleh temankan aku tidur...hihi.. wink wink ^^ aku ni kan penakut ! roomate aku tengok muke aku pelik semacam, mcm muke cemberut jer...
dy tanye aku "kenape ni? takut erk ?" hahahahahaha ! mcm tawu2 je... mesti la aku takut, balik bilik tgh2 mlm !

then, aku tukar pakai bju tidur, lpas tu terus tidur, pakai selimut !  ya allah, moga2 aku tak mimpi ngeri mlm ni ... alhamdulillah, aku tidur nyenyak mlm td walaupun tidur dgn lampu bilik terpasang... aku sempat bangun solat subuh pukul 6.17 am dan seterusnya sempat share story aku ni dgn korang :)
     




Thursday, 5 July 2012

Hari-hariku Tanpamu :")

dear my EX ~ 

awak.. sy nak awak tawu... :"(

sy nak awak tawu yg wlaupun awak dah tak de dlm hari2 sy, sy nak awak tawu yg sy masih ingt n syg kat awak.. tak kan sy lupekan awak walau awak buat mcm mane pun agar sy membenci dan melupekan awak..

awak.. sy nak awak tahu yg sy ni masih sedih dgn ape yg telah terjadi awak :( :(( walaubgaimanapun sy tetap berpura2 gembira spaye awak tak sedih ! awak nak tawu sbb ape ??
sbb awak pnah ckp kalau sy sedih, awak akan lebih sedih.. jd sy akan pura2 bahagia n happy agar awak pun gmbira kayy :")

maaf ye awak, sy tipuu awak.. sy tpakse sbb sy tak nak awak join sy sedihh :"( tak maw, tak maw, tak maw !! sy pun harap awak sentiase happy walaupun sy tak de utk happykan awak :"(

awak... sy nak awak tawu yg sy ni tak boleh nak lupekan kenagan gembira kite yg dulu2 tu awak... tak boleh awak... walaupun sy dah cube tapi tetap tak boleh awakk :( awak nak tawu nape sy tak boleh lupekannye ?? sbb sy sayang awak sngt3 !
nape sy jd mcm ni ? sorry la awak klaw sy buat awak rimas dgn kate2 sy ni, sy tawu awak, sy tak layak nak ckp yg sy sayang awak.. takpe awak.. ni kali terakhir sy ckp kayy ! sbb sy da janji kat seseorg .. sy tak maw la awak ingt sy ni giler kan.. lebih baik sy membenci diri sy sblum org lain bencikan sy :"(

awak.. sy nak awak tawu yg hati sy still terluka </3
tapi awak... sy dah tak kesah da dgn hati sy, asalkan hati awak sntiase bhagia kan :") bg sy ..... apepun asalkan awak bhagia n gembira mnjalani hari2 awak tnpa sy....
sy nak awak tawu yg sy tak biase dgn hidup sy tnpa awak :( sy keliru awak.. sy tak tawu nk buat ape..kdg2 sy cube jd diri sy slepas sy putus dgn awak, tpi sy tak boleh awakk ! :"( :"(( sbb ternyata sy hnya berpura2 gembira n bahagia tnpa awak ! ape yg perlu sy buat awak ? mungkin sy boleh jd diri sy yg sebelum ni awak, mungkin juga tidak.. tapi, hdup ni akan terase kosong.... kosong tnpa awak !!

awak... sy nak awak tawu yg sy ingat ape je yg awak bgtawu kat sy... tapi sy sengaje buat2 terlupe sbb sy nak tngok ape yg awak rase bile dilupekan..  cam tu la sy rase awak... tapi mungkin lain sbb perasaan sy lain berbanding awak :(

awak... sy nak awak tawu juga yg di dlm taman hati sy cube ade satu je kumbang yg hidup..tp awak, mungkin bg awak sy ni tak layak utk menjadi bunge kpd kumbang tu... sy tawu awak, sy redha jer ! asalkan awak tawu perasaan sy yg sebenarnye kat awak :( tak kan ade lg kumbang yg same seperti awak kt dlm taman hati sy ni :"(

awak... sy nak awak tawu... msj2 awak still sy simpan :) sorry la kalaw awak tak suke sy simpan sbb bg awaksume tu hanya kisah lame..tapi sy tetap degil ! sy nak simpan smpai bile2.. tak maw padam !
even sy akan menangis bile sy bace balik sume msj2 awak.. tapi tak pe...sy dah besar da awak.. no hal da bg sy sbb sy kuat wlaupun tak sekuat dlu :")

awak... sy nak awak tawu yg sy kecewa awak ! sy kecewa sbb dlu awak bg harapan kat sy ..  bg sy harapan tu yg sy sanjung smpai sy jd mcm ni ! :"( tp mungkin bg awak itu hnyalah gurauan bg seorg sahabat !
sy tnye awak byk kali n awak ckp awak betul2 maksudkannye...sy nak awak tawu jugak yg hati sy melonjak2 gembira, tp sy buat selamber je .. tp mungkin itu sume hnya utk seorg kawan yg rapat dgn awak, takpe2.. sy terime :"(

dan akhirnya... sy nak awak tawu jugak yg sy sentiase ade utk awak... utk awak lepaskan marah, sedih, gembira dan masalah2 awak kayy.. hope awak gembira dgn hidup baru awak :")
sy tawu tak mungkin sy akan dpt kembali kpd awak sperti dulu sbb kputusan yg awak buat ni adelah atas kehendak awak sendiri... sy ikut je keputusan awak walaupun yg sebenarnye diri sy betul2 menderita ! :"(

itu je yg sy nak ckp kat awak.. semoga awak happy selalu :") ~






Wednesday, 16 May 2012

Berakhir tanpa bicara ?

(coretan di dlm blog ini melibatkan beberapa pihak yg bkenaan. sekiranya pihak terbabit telah entry masuk ke dlm blog ini, sy memohon ribuan kemaafan..)

walaupun kite dah x mcm dlu, tp ia tidak bmakne sy akan lupakn awak..
MUHAMMMAD MUNIR BIN MUSTAFA, the only person in my heart.. awak ingt lg x tntg sy ?
sume tntg awk sy msih ingt smpai ke hri ni... sbb awk slalu ade dlm hti sy :")

menangislah awak buat kali terakhir utk sy smasa awk mmbaca blog ni, krna sy sdg menangis utk awak ketika menulis tntg kisah kita di blog ini :"(

1. sy ingt lg awak, first time kite bkawan mase form 1.. kite blaja di dlm klas yg same.. sy suke bkwn dgn awak sbb awak baik sgt.. slalu bgurau dgn sy.. awak hadiahkan sy keychain dpd UM yg awak belikan semasa lawatan di KL. smpai skrg sy simpan lg keychain awak tu..

2. sy ingt lg awak, first time sy text awak mase form 2, awak eply text sy n sy teruja sgt... yg tu ialah first time sy text dgn awak :")

3. sy ingt lg awak, mase hujung tahun form 2, hubungan kite dah smakin rapat.. sy beli bekas pensel warne merah becorak kotak2 supaya same dgn bekas pensel awak..

4. sy ingt lg awak, mase form 2 awak sertai perlawanan bowling antara sekolah2.. sy sedih apabila dpt tawu semasa plwanan bowling tersebut awak bersama dgn Nurul Husna.. kwn2 sekelas beritahu sy bhawa dia ialah kekasih awak.. sy sedih sgt mase tu awak.. sy malu dgn kwn2 :(

5. sy ingt lg awak, mase form 3, sy hadiahkan awak keychain berbentuk stereng kapal yg ade hiasan ikan di tgh2.. awak gntung keychain tu di bekas pensel awak... sy senang bile awak suke keychain tu..

6. sy ingt lg awak, awak hadiahkan sy keychain berbentuk cangkerang yg tertulis ayat " saya syg awak". awak belikan keychain tu semasa lawatan di Padang Besar, Perlis dgn kwn2.. sy x dpt ikut.. yg tu ialh first time awak luahkan perasaan awak dekat sy.. seriously, sy pun syg awak jugakk :)

7. sy ingt lg awak, mase form 3, hubungan kite smakin intim dan sejak itulah awak mnjadi kekasih sy.. sy slalu text awak tntg soal hati dan perasaan.. "awaklah raja dlm hati sy"

8. sy ingt lg awak, mase form 3 kite buat lawatan ke Fort Cornwallis utk mncari maklumat tntg folio sejarah.. walaupun kite dtg asing2, tp hati sy teruja apabila awak berada di tmpt yg same ... sy tringin nk bgamba dgn awak di situ, tp sy malu..

9. sy ingt lg awak, swaktu PMR, sy bersyukur sbb dpt stay dlm satu kelas dgn awak.. stiap kali awak habis jwb soalan, awak mesti akan curi2 pandang sy di belakang tepi tingkap.. sy lg bsemangat nk jwb soalan apabila awak pndang sy mcm tu.. awaklah semangat sy :)

10. sy ingt lg awak, lpas tamat PMR, sekolah kite buat mcm2 aktiviti kt dlm surau.. kdg2 dlm surau sy curi2 pandang awak dan awak pun buat pkara yg same..

11. sy ingt lg awak, mase form 3 kite mngikuti lawatan ke Penang.. sy suke bile awak pun ikut skali utk mnyertai lawatan tu wlaupun kite baru couple tp still malu2 nk bertegur..

12. sy ingt lg awak, slepas result PMR diumukan, sy balik rumah dan awaklah org pertama yg sy call utk tnye result awak..awak dpt 5A.. mak sy ckp awak pandai.. :)

13. sy ingt lg awak, mase form 4 kite still blaja dlm klas yg same.. hri ptame persekolahan di tingkatan 4 kite kne stay kt dlm surau utk orientasi.. sy curi2 pandang awak semasa dlm surau ...awak semakin hensem :)
balik rumah pukul 2 lebih awak call sy... sy teruja sgt bile awak call..

14. sy ingt lg awak, hubungan kite sbgai sepasang kekasih semakin rapat mase form 4.. mak sy belikan enfon baru utk sy.. sejak itulah, awak selalu text sy mlm2... kdg2 sy pula yg text awak.. kalau boleh sy tak nak tido mlm sbb nk main2 text dgn awak je..

15.  sy ingt lg awak, tiap pg tak kira lah waktu cuti ataupun skolah, awak mesti akn text "good morning" dekat sy.. sy suke sgt sbb awk bg sy smangat utk memulakan hri yg baru..

16. sy ingt lg awak, pertengahan bulan jun, pd suatu mlm, awk beritahu sy bhawa awk sudah menduakan sy.. name dy "Kamila", blaja di tingkatan 2 di SMK Permatang Tok Jaya... sedihnye hati sy apabila mngetahui pkara ni sudah 2 bulan awk rahsiakn hubungan awk dgn dy dpd sy.. smpai hati awak buat hati sy remuk ! :"(

17. sy ingt lg awak, sejak awk beitahu sy tntg hbungan awk dgn dy, sy dah mule x lyan awak.. dlm klas pun sy jarang tegur awak... andainya awk tahu sy dah tdak bsemangat utk blaja lg.. tp sy trus mnyiasat tntg perempuan tu sbb sy tringin nk lihat wajah dy..

18. sy ingt lg awak, sejak kebelakangan ni sy sedar ade seorang plajar pempuan asyk memerhatikan sy swaktu sy sdg mnjage barisan di phimpunan.. sy tkejut apabila melihat name tag pempuan tersebut tertulis name "Kamila".. sy keliru awk..  tp sy cuba nafikan..

19. sy ingt lg awk, pd mlm tu jugak sy text awk utk menanyakn tntg pempuan tersebut.. kmudian, barulah awk mnceritakn ntg pkare yg sbenar kpd sy... knape awk mesti ckp bhawa dy berasal dari skolah lain ? knape awk cuba sembunyikn identiti dy yg sbenar pdhal kite bertiga blajar di sekolah yg same.. dy form 1.. knape awk msti ckp bhawa dy form 2 ? ape yg awk cuba buat sebenarnya ni ?? awk dah tipu sy :(

20. sy ingt lg awak, selepas sy mengetahui pkara yg sbenar tntg awk dan dy, sy cuba jauhkan diri sy dpd awak.. tp awak tetap contact sy, awk text sy mlm2.. sy mnangis waktu tu awak... sy kecewa dgn awak ! bukan sy cemburu tp sy kecewa sbb awk permainkan perasaan sy ! smpai hati awak tak mnghargai sy :"(

21. sy ingt lg awak, awak terkejar-kejarkan sy sbb awak takut sy pergi dpd hidup awak.. tetapi knapa awak msti duakan sy.. klaw btul2 sygkn sy, awk tak akan bermadu kasih dgn perempuan lain...

22. sy ingt lg awak, stiap hari sy mnangis smpai sy minta utk awk lepaskn sy sbb sy dah letih dgn prmainan awk.. mlm tu, sy bg awk buat pilihan utk pilih sy ataupun dy.. sy tawu awk tak akn tinggalkn dy sbb awk baru saje nk blaja mncintai dy.. jd sy lepaskn awk... tpi sebaliknye, awk buat kputusan utk mngakhiri hbungn awk dgn dy dan awk telah memilih sy sbg kekasih awk... sy bersyukur sgt awk... syg syg awakk !

23. sy ingt lg awak, sewaktu dlm klas, ade jam tgn Nike atas meja sy.. kwn2 sekelas beritahu bhawa jam tu awk hdiahkn utk sy.. tp utk ape ? birthday sy lmbt lg la awk, knape awl sgt bg hdiah ni ? pelikk ! ptg tu sy text awak sbb inginkn kpastian.. awk ckp jam tu adalah milik Kamila sbelum ni, awk hadiahkn utk dy smpena hri jd dy.. tp knape pulak awk bg sy ?? knape awk x smpan je sbg kenangan ? smpai skrg sy masih smpan jam Nike tu dgn elok..

24. sy ingt lg awak, birthday kite beza selang sehari je.. smasa birthday awk, sy hadiakn sbuah frame yg ade gmba sy spaya awk boleh tngok bile awk rindu sy... awak simpan lg tak frame tu ?? ataw awk dah buang ? :"(

25. sy ingt lg awak, semase birthday sy awk hadiahkn jam tgn lg.. warne putih tp jenama Adidas.. cntiknye jam tu.. byknye jam awk bg dkat sy.. awak nak suruh sy pakai kt dua2 belah tgn erk ?? haha.. smpai skrg sy masih lg pkai jam yg awak hadiahkn tu.. terima kasih awak :)

26. sy ingt lg awak, skolah kite buat korban sempena Hri Raya Haji.. cikgu pesan suruh bwak pinggan dan cawan sndiri.. tp sy tak de pinggan plastik, sumenye pinggan kace.. tp, awk tlg bawakan pinggan dan cawan plastik utk sy supaya sy dpt mkn hidangan hri tu.. baiknye hati awak :)

27. sy ingt lg awak, waktu ptg tu awk dtg jumpe sy dkat Perpustakaan Awam sbb sy dah janji akn tlg awk buat folio Biology.. sy seronok apabila awk dtg.. pepustakaan tu sunyi sgt sbb tak de org yg bkunjung.. jd cume tinggal sy dan awak je kt dlm tu.. kak libririan pun ade skali sbb dy yg kne jage library tu..

28. sy ingt lg awak, spnjg cuti skolah bulan Disember, sy mngikuti klas intensif di Kaliber.. awk slalu dtg menemani sy swaktu rehat pukul 10.. sy gmbira sgt awk.. byk cerita yg awk share dgn sy spnjg waktu rehat tu.. lpas hbis waktu rehat sy masuk klas, awk pun balik rumah... sy bsemangat nk blaja slepas dpt tgok muke awk wlaupun stengah jam jer !

29. sy ingt lg awak, seminggu sbelum sesi 2011 bermula, sy, awk dan kwn2 yg lain btugas sbgai pengawas koperasi utk mnjual buku2 skolah di koperasi.. wlaupun sy btugas cume hri rabu dan jumaat je, tpi awk suruh sy dtg hri2 sbb nk habiskn mase bsame sy spnjg minggu tu.. sy letih la awakk ! tp sy dtg jugak sbb sy tak nak awk kecewa..

30. sy ingt lg awk, hbungan kite bkekalan sehingga ke tngkatan 5.. dah 4 tahun sy bsame awk ! thun ni nak SPM la awk, tp sy msih bercintan-cintun lg dgn awak... cikgu dan kwn2 sekelas sume stuju awk jd Ketua Kelas.. sy lg lah stuju sgt sbb awk tu malas.. bile awk jd ktua klas, awk akn jd rajin sbb hri2 awk kne buat tugas.. kahkahkah ! demi utk kbaikan awk jugak :-*

31. sy ingt lg awak, awak marahkn sy sbb sy beritahu ckgu dan kwn2 sekelas bhawa awk ade masalah dgn telinga awk mase tu.. sy tak tawu pun yg kate awk cube rahsiakn pkara ni dpd pngetahuan ckgu dan kwn2.. sy minta maaf sgt awk..  nak buat mcm mane mulut sy ni tlalu lancang ! sume pkara nk report kt org.. tp Alhamdulillah, doktor tak sahkan awak tu pekak.. telinga awk dah okey !

32. sy ingt lg awak, sy ambil klas tmbahan di Kaliber sbg psediaan utk SPM. awk pun same kan.. sy sronok sbb awk dah sdar tahun ni kite nak SPM.. memg la lmbt lg nk spm, tp kne la get ready awal2.. awk habiskn byk mase awk utk bsame sy di Kaiber ! sy harap awk msih ingt lg sumenye...

33. sy ingt lg awak, cikgu koperasi tlah mnganjurkn satu lawatan ke Sunway Lagoon utk ahli koperasi.. sy nk pegi tp sy tak ckup duit.. jd, sy buat kputusan utk tak nak pegi.. tp awak merajuk dgn sy... awk tak kan contact sy klaw sy tak pegi... akhirnya awak pujuk sy.. sy habiskn mase sy 2 hari 3 mlm dgn awak kt KL tu.. sy tawu RotiBoy ialah favourite awk...awk lyan sy baikk sgtt , terima kasih awak :)

34. sy ingt lg awak, slpas kluar je dpd Sunway Lagoon tu, sy tukarkan tiket masuk dgn jam tgn.. awk marah sgt sbb cikgu pesan sruh tukar dgn duit RM10, tp sy memandai je ambil jam tu.. sy minta maaf awk, sy tak tawu pun psal tu.. lpas tu, awk tnye saye "10 ringgit bile nk gnti?" tp sy diam je awakk, sy nangiss ! knape awk mnta sy duit sdgkn awk sndiri tawu sy pegi sane tak bawa satu sen pun.. tp awk pujuk sy supaya jgn nangis.. sabarnye awk melayan sy :"(

35. sy ingt lg awak, mcm2 ujian Allah bg dkat kite spnjg thun ni... masalah disiplin dan masalah pelajaran ! teruknye kite bercinta smpai mnimbulkan masalah kpd sume pihak..ish3.. dahsyatkan awak...

36. sy ingt lg awak, lpas habis wktu persekolahan, awk slalu ajak sy mkn KFC sbelum start klas tambahan.. hmpir stiap minggu awk blanje sy KFC..terima kasih awak..tp klaw sy gemuk awk jgn tnye knape , hahaha.. ni sume sbb ayam KFC awaklah ! kdg2 kite mkn smpai terlajak wktu klas.. ish3, asyiknye kite mkn smpai tlupe nk msuk klas..

37. sy ingt lg awak, swaktu pmbelajaran dlm klas awk mesti dduk sbelah sy.. kdg2 sy dduk sebelah awk.. pensel pun kite guna jenama yg same.. awak yg tiru sy erkk, hehe.. sy suke ajar awk buat Mathematics, sbb math kacang jer ! pejam mate pun boleh dpt A+..

38. sy ingt lg awak, stiap kali wktu Maghrib awk mst akn call sy.. tp knape msti wktu mgrib ? rupa-rupanya barulah sy tawu, awk dduk kt cc smpai mgrib baru awk balikk.. dasyatnye awakk..

39. sy ingt lg awak, mase birthday awk sy hadiahkn beg duit baru utk awk sbb awk ckp beg duit awk dah buruk.. jd sy belikan yg baru.. tp sy kcewa sbb awk tak mnghargai pmberian sy.. awk ingt sy bg frame lg.. klaw kali ni sy bg frame yg same dkat awk, awk akn buang hdiah tu... smpai hati awakk ! kecik hati sy.. awk x mnghargai sy ! :"(

40. sy ingt lg awak, mase hari anniversary kite (27/10/2011), awk dtg rumah sy wktu senja semate2 nk bg hdiah kt sy.. besarnye hadiah awakk ! cam mane awk bawa smbil naik moto ? awk psan kt sy suruh buka hdiah tu tepat jam 12 mlm slpas awk wish... okayy.. sy tggu awk wish pkul 12.30.. haha.. telajak tido punye pasal.. lpas awk wish, sy terkejut sbb awk hdiahkan sy bantal berbentuk hati warna merah ! besarnye hati awk :) sy suke sgt..trima kasih awakk.. smpai hari ni sy masih lg tido dgn bantal hati awk tu..

41. sy ingt lg awak, kite bercintan-cintun smpai tak sedar waktu SPM dah nak tibe.. awak pulak slalu tak dtg skolah.. sy yg jd mangsa ! hri2 cikgu tnye sy mane awk pegi ?? sy malu nk jwb kt ckgu sbb sy sndiri pun tak tawu awk pegi mane sbnarnye.. knape awk berahsia dgn sy ? awk ade masalah ke ??

42. sy ingt lg awak, waktu SPM dah tibe.. untungg laa sy dpt stay satu klas dgn awk.. awk dduk barisan blakg, sy pun duk barisan blakg jugakk.. tp still lg boleh main curi2 pandang time exam.. nakal ehh awk ni..

43. sy ingt lg awak, SPM dah habis... sy sdih sgt sbb lpas ni sy tak dpt jumpe awak dah, tak dpt blaja dgn awak, dan tak dpt brsame awak mcm dulu lg dah :( sbb sy tawu lpas ni sy akn pegi jauh..tp sy rahsiakn dpd awak sbb sy tak nak awk sedihh !

44. sy ingt lg awak, kite enjoy sakan lpas habis SPM ! merdeka la katekan.. kite tngok movie Ombak Rindu..sedihnye.. bygkanlah sy jd Lisa Surihani dan awk jd Aaron Aziz.. awk tnggalkan sy mcm Aaron tinggalkn Lisa.. tpi sebaliknye pula, awk bygkn diri awk sbg Bront Paralae dan sy Maya Karin..sy pergi ke UTP dan tingglkn awk, same mcm Maya tingglkn Bront utk pegi ke KL.. yg mane 1 btul ni awk ??

45. sy ingt lg awak, sy dpt tawaran utk mlanjutkn plajaran ke UTP.. sy mesti pergi awak, sbb yg tu cita2 sy.. tp sy sygkn awak, mcm mane sy nk tinggalkn awak ??  sbelum sy bertolak ke sane, awk hbiskn mase awk bsame sy.. 24 jam awk call sy sbb awk tawu nnt sy mst akn busy dkat sane.. terima kasih awakk.. sy seronok dpt bsame dgn awak :")

46. sy ingt lg awak, smase sy brada di UTP, awk meminta keizinan sy utk memutuskn hubungn kite sbb awk dah jatuh hati dkat seseorg yg bername "Jannah"... tp kenape awk buat sy mcm ni ?? awk ckp awk tak knal lg dy, tp awk nk putus dgn sy.. knape awk msti serahkn cinta awk kpd org yg tidak mngenali awk sedangkn sy dah 4 thun mncintai awk ?? knape awk msti pilih dy ?? sy mnangis dan merayu dkat awk, tp awk buat tak endah ! hati sy hancur dgn sikap awk.. kejamnye awakk ! :"(

47. sy ingt lg awak, spnjg kite putus, awk slalu pula text sy, kdg2 awk call sy.. knape erk awk ? awk rindu sy ke ? Tuhan je yg tawu betapa sy rindukn awk spnjg sy brade di sana.. hmpir 3 minggu kite putus, tp last skali dpt juga sy balik dkat awk.. itu memg 1 kputusan yg bodoh yg penah sy buat sdgkan sy tawu 1 hri nnt awk msti akn tinggalkn sy lg :"(

48. sy ingt lg awak, slame sy brada di UTP, awk slalu awasi fb sy.. kdg2 awk tukar pasword fb sy sesuke hati.. sy risau awakk, sy takut awk buat bnde yg bukan2 kt fb sy.. awk conquer sy sgt2 smpai sy jd rimas.. tp sy terkejut sbb awk tukar email fb sy dgn gabungan name kite "puteri_munir@yahoo.com" ..pasword pun same.. tp sy dah tukar dgn name lain la awk.. sy tawu awk masih sygkn sy tp ego awk tinggi :(

49. sy ingt lg awak, slepas sy dpt balik couple dgn awk, tiap2 mlm slps balik keje awk mst akn call sy.. seronoknye..rase mcm baru first time couple dgn awk.. bersyg2 bagai..mlm tu sy beritahu awk bhawa family awk tak suke sy dan tak mungkin kite akn bsatu sbb mreka x kan merestui kite.. tp awak tetap nk truskn hubungan ni.. awk jnji x kan tinggalkan sy... tapi...........

49. sy ingt lg awak, sminggu sbelum result SPM diumumkan, sy teruja sgt nk balik Penang sbb nak jumpe awak... SUMPAH RINDU GILER KAT AWAK ! dah 3 bulan tak jumpe.. tpi swaktu ambil result SPM awk tak dtg sbb awak sibuk keje.. sy sedih sgt awkk.. knape awk x dtg ? x boleh ke awk ambil cuti sehari utk bsame sy spnjg mnggu ni.. mnggu dpan sy nak pegi UTP da.. knape awk berubah smula ?? :"(

50. sy ingt lg awak, spnjg sy balik bercuti di Penang, sy gembira sgt dpt mnghabiskn waktu dgn awk.. wlaupun skejap tpi dah ckup utk sy lepaskn rindu sy dekat awk... spnjg sy brada di UTP, awk ade rindu sy tak ??

51. sy ingt lg awak, hri berganti hari, mlm berganti mlm, awak smakin berubah.. awak sibuk dgn kerja awk smpai tlupe nk contact sy tiap2 mlm.. pd suatu mlm awak call sy... sy rindu sgt dkat awk, sy tanye knape awk jarang contact sy mcm dlu.. tp jwapan awk mngecewakn sy.. awk ckp " tak ckup ke dah 4 thun bercontact..tak cukup lg ke ?"... sy mnangis mase tu awk.. knape awk ckp mcm tu ? knape hubungan kite yg sudah 4 tahun berlalu baru skrg awk nk persoalkan semula ? sy tawu awk dah jemu mlayan sy.. sy mnta maaf awk.. sy tak mnta ape2 pun dpd awk slepas ni :"(

52. sy ingt lg awak, Tragedi 16 April yg pnuh dgn dugaan.. awk marahkn sy sbb sy lari dpd masalah dan tidak btanggungjawab.. depan2 sy awak kate mcm tu dkat sy.. sy tawu sy bsalah sbb tnggalkan awak sorang2, tp sy tiada pilihan lain.. sy sangka bhawa itulah kputusan yg betul yg patut sy buat ..tp sebaliknya, awk tidak berpuas hati dgn tndakan sy.. maafkan sy awak.. sy mnyesal.. itulah kali terakhir sy bersame awak... :"(

53. sy ingt lg awak, result Matrikulasi dan IPTA dah kluar.. sy dpt KMPP bhgian sains dan UPSI bhgian tesl tp awk tak dpt kedua-duanya.. mlm tu awk call sy.. awk suruh sy bawa haluan sndiri sbb hdup berdua mcm ni memg susah.. tp kenapa awak ?? sy perlukan awk..awaklah semangat utk sy belajar ! sy dpt rasakan ada udang di sebalik batu.. mungkin awk tak mncintai sy mcm dulu lg.. sekejapnye pcintaan kita kali kdua ni.. :"(

54. sy ingt lg awak, 10/5/2012 pd jam 11.59 mlm, itulah kali terakhir awak call sy.. stengah jam sy bergayut dgn awk.. tanpa sy sedari bhawa itulah kali terakhir awk contact sy.. text sy satu ape punn awk tak reply.. akhirnya, hubungan kite terputus tanpa perbicaraan.. baru saja sy sdg mncuba merawat hti yg telah hancur tp awk lukakn lg hati sy shingga mnjd parah...knape awak ?? sy perlukan penjelasan awak..

55. smpai ke hari ini, sy masih mnanti awak... awak cinta pertama sy.. sy tak pernah mncintai seseorang sehingga dpt btahan slama 5 tahun mcm ni... mungkin awak dah lupakn sy..  sy redha, mungkin bukan jodoh kite utk bsame.. tp, sy masih setia mnjage cinta awak shingga ke nafas sy yg terakhir... sy mungkin tak akan mncintai org lain sperti sy cintakan awk... :"(

- TERIMA KASIH ATAS SEMUANYA KERANA AWAK PERNAH HADIR UNTUK MEMBAHAGIAKAN SAYA BUAT SEMENTARA TAPI BUKAN BUAT SELAMANYA -



 AWAK BUKAN LAGI MILIK SAYA... SAYA DAH LEPASKAN AWAK PERGI....SUNGGUHPUN SAKIT TAPI SEBENARNYA SY TAK RELAKAN PEMERGIAN AWAK.... :"(
SAYA DOAKAN KEBAHAGIAAN AWAK :")