Blogger Widgets

Wednesday, 18 July 2012

Mr. and Mrs. Assignment !

hye guys and girls ! aku baru jr habis solat subuh td, tetibe teringat pulak nak update blog ! hihi..
skrg ni dah masuk week 5 aku berada di UPSI .. whoaaa............ masuk week 5 sume dah jd kelam kaabut dgn assignment, exam, presentation, kertas kerja, blablabla.... >_<

ohh ! sakitnye jiwa aku !!! aku study course Bahasa Inggeris di UPSI, sangat best ^^
tetapi a little bit stress, well sume org mesti la stress kan ? busy dgn routine harian masing2..

aku ade 5 lg assignment yg perlu diselesaikan .. uhh. byknye !!
assignment study skill, assignment reading skill, assignment english grammar, assignment kokurikulum, assignment pengajian kenegaraan ! tapi aku sempat lg share2 story aku dgn korang dekat blog ni.... hihi, wink wink ^^

skrg ni aku rase stress sgt... waktu tidur aku dah tak teratur, waktu mkn pun same... :((
aku jd homesick balik sbb last weekwnd parents aku dtg mel;awat aku dkat hostel ni... diorang dtg sekejap sgt sbb just nak hantar printer dekat aku, then kitorang makan2, lepas habis mkn diorang terus gerak utk balik ke Changkat Lada, singga rumah nenek aku sekejap !  sblm diorang bertolak pulang, aku sempat cium tgn mak n abah... aku peluk diorang berdua sbb kalau diorang takde, aku rase maybe aku pun takde kat dunia ni... aku rase maybe aku tak kan dpt sambung belajar di UPSI ni... mengejar cita-cita utk menjadi seorg pendidik, mcm org lain ! :)
terima kasih MAK n ABAH !

mlm td aku buat discussion dgn member2 aku tntg kertas kerja kokurikulum... kitorang discuss dekat cafe kolej.. memg happening giler ! aku suke sgt moment2 mcm tu :)


Farsha, Syamimi, Apy, Nicole, Irna, Rasyidah and Farah, diorang memg sporting dgn aku... best friend aku Syamimi ni la.. the cutest girl in my class :)  kitorang tgh bertungkus lumus buat assignment same2 ...

kitorang sume stay dekat blok 1 except Farsha, dy stay dekat blok 3 ! at 11.35pm, befoore kitorang habis buat discussion n typing sume assignment, farsha decide kitorang utk teman dy balik sampai ke depan rumah dy ! so, kitorang no problem, teman je la sampai kat blok 3... then , mimi ckp " aik , tak kan nak hantar smpai kat dpn rumah ? mengada !"  aku tawu, mimi memg letih giler mase tu, dgn sweater dy, mcm org demam... al-maklum la, ptg smlm hujan lebat giler.. kitorang pergi kelas pakai payung sampai naik bas...
tak pe lah, kitorang pun teman farsha masuk lif blok 3 ! nak hantar farsha sorang je pun, tp naik lif smpai 7 org ! hahahahahahah.. kau mengalahkan princess pulak farsha oii, bodyguard ramai  :D
after kitorang reach dekat 1st floor, pintu lif terbuka then, suasane 1st floor gelap giler ! takde lampuu ! patutlah farsha pakse kitorang teman dy !  lepas kitorang kluar dpd lif tu, pintu lif tertutup.. memg gelap giler2 wei ! sumpah aku takut mase tuu... nasib baiklah ramai member aku 5 org keliling ...
after reach dekat rumah farsha, kitorang kne balik sendiri masuk lif.... woahhhh ! this moment is very scary !!
otw dari rumah farsha nak ke lif, memg menakutkan, rase mcm ade dekat bangunan lame sorang2 ! ngeee >_< lepastu, Apy pulak dy ungkit pasal cite hantu yg pernah terjadi dekat area situ ! OMG ! Apy memg saje nak bg kitorang lg takutt ! lepas je sampai kat pintu lif, kitorang cepat2 masuk lif..... hahahah ! masing2 lega sbb dapat duduk bwh lampu, lif tu kan cerah .... huh.. serik dah kitorang teman farsha mlm ni.... next time kne balik sblm pukul 11.. sbb mase tu tak sunyi lg....

after that, kitorang straight forward ke blok 1... masuk je lif blok 1, sume org buat muke letih ! letih dgn assignment yg bertimbun2 ! sampai je kat rumah aku 1-4-12, aku terus masuk bilik air dgn beg laptop, basuh muke, basuh kaki.. then aku masuk bilik, tengok roomate aku tak tidur lg... huuh ! thanks god ! nasib baik dy tak tidur lg... aku suke kalu aku tidur dulu dpd dy :) sbb dy boleh temankan aku tidur...hihi.. wink wink ^^ aku ni kan penakut ! roomate aku tengok muke aku pelik semacam, mcm muke cemberut jer...
dy tanye aku "kenape ni? takut erk ?" hahahahahaha ! mcm tawu2 je... mesti la aku takut, balik bilik tgh2 mlm !

then, aku tukar pakai bju tidur, lpas tu terus tidur, pakai selimut !  ya allah, moga2 aku tak mimpi ngeri mlm ni ... alhamdulillah, aku tidur nyenyak mlm td walaupun tidur dgn lampu bilik terpasang... aku sempat bangun solat subuh pukul 6.17 am dan seterusnya sempat share story aku ni dgn korang :)
     




No comments:

Post a Comment