Blogger Widgets

Saturday, 6 October 2012

Sahabat :)

Assalamualaikum and hai to everybody..  Alhamdulillah, aku dah habis final exam utk semester 1.  setakat ni exam tak de lah susah sgt, alhamdulillah aku boleh jawab.. harap2 dpt pointer tinggi2  ! hehe.
sekarang ni aku ade kat rumah,  hari khamis malam aku sampai kat Penang .  kononnye balik hari khamis sbb nak singgah pasar malam, tapi disebabkan aku dgn abah byk melengahkan waktu mase di kampung, so kitorang sampai rumah pukul 10 malam.  hahaha, pasar malam pun dah tutup,  hampeh !!

nak dijadikan cerita kat sini,  aku nak tulis pasal kawan2 aku, my bestfriend ever iaitu  Fatin Syamimi, Aida Syahirah dan Shahrul Azlan.  aku byk menghabiskan mase dgn diorang sepanjang sem 1 ni, selalu keluar dinner same2, hangout same2, bergossip, tengok movie  and macam2 lagi laa.. memang aku happy sgt bile berade dgn diorang. tambah2 pulak diorang ni sekepala dgn aku, so memang boleh buat geng, hahaha  :D

ini ialah gambar aku dgn Fatin Syamimi, atau lebih dikenali dgn panggilan manjenye iaitu Mimi.  time ni kitorang ber"posing2" kat luar kelas sementare nak tunggu lecturer masuk.. sumpah, boring siot time tu  !




ini pulak gambar aku dgn Aida Syahirah, atau lebih dikenali sebagai Aida.  gambar ni Mimi yg tolong snap2.. mase ni kitorang sume ade dlm train, baru balik dari Rawang .  nak dijadikan cerita, kitorang pegi Rawang hari Rabu, 26 September, sbb hari tu kelas semua cancel. so, kitorang bertolak ke Rawang pd pukul 12 tgh hari semate2 nak cari kuah spageti.. hahahaha, lawak !  kat Tanjung Malim tak de jual kuah spageti, sbb tu la merayau sampai ke Rawang.  bile dah sampai kat KTM Rawang, first destination kitorang ialah McDonald sbb Mimi tgh mengidam burger McD time tu... hahahaha... makan burger sampai kenyang beb ! sumpah seronok giler !  lepas tu , kitorang shopping2  beli macam2..  Aku beli rantai labuh, Mimi pulak beli dress sbb nak pakai utk pergi konsert Lan mlm nnt. and yg paling sweet kitorang beli cincin same2... Aida beli huruf E, Aku beli huruf P and Mimi beli huruf M.. ingatkan nak beli utk Lan sekali huruf L, tapi bile fikir2 balik nnt takut Lan tak nak pakai... hahahaha :D
Balik dari Rawang pukul 6.30 petang, tapi malam nanti ade konsert pukul 8.. huh, memang tak sempat nak rehat la hari ni... Inilah gambar aku dgn Mimi semase menyaksikan Konsert Projek Akhir Muzikaliti yg diadakan di Fakulti Muzik dan Seni, Kampus Sultan Abdul Jalil, Tanjung Malim.   woahhh, aku dgn mimi bagaikan arttis jemputan,  padahal kitorang dtg sebab nak tengok Lan main gitar je pun bukannye nak buat performance ape2 pun ! hahahaha, BAJET HOT  !  ape2 pun, Lan memang pandai main gitar  !  You're the best LAN  !  Congratsss :)
To all my bestfriend, MIMI, AIDA & LAN, you guys memang AWESOME  !  korang buat hidup aku ceria and happy  :)  Thanks sbb sudi jadi bestfriend aku  , ILOVEYOU ALL  <3  hope our friendship will be last ever sampai kite sambung degree same2 nnt, InsyaAllah  !


Thursday, 19 July 2012

Makan-makan in Memory :)

hai sume... hari ni aku nak update cite baru..
hari tu aku cite pasal KFC, tp hari ni aku nak cite pasal feeling aku smsa berada di samping kwn2 di UPSI .

hari ni aku ade klas study skill dari pukul 8 pg sampai pukul 9.30 pg.. after study skill class, aku dgn kwn2 aku decided nak mkn dekat restoren di dpn kampus..ade yg nak breakfast n ade yg nak lunch terus..

aku plan nak lunch terus sbb nnt balik kolej tak payah mkn lg dah, jimat duit !
tapi, bile masuk dekat restoren tu, aku tengok lauk yg dijual mcm tak best je, not my taste ! so, i decide nk mkn roti canai...

sejak aku masuk UPSI, after class mesti mkn ramai2 dgn kwn2 dekat restoren.  seriously, a very sweet moment ! sempat lg snap2 pic...


aku happy sgt bile berade dgn korang sume.....aku duduk paling depan sekali barisan kiri... sebelah aku Nicole, Apy, Douglas, Ekin, Yuni... barisan kanan pulak, dekat depan aku Mimi, Azira, Efa, Imelda and Fazira...  bestnye mkn ramai2 dgn korang, buat bising sampai riuh satu restoren tu.... Douglas was the only man yg selalu join kitorang mkn same2....  :)

bile mkn ramai2 mcm ni, aku teringat pulak time sekolah menengah thun lepas... aku dgn kwn2 aku mkn pizza ramai2 dgn Pacific Megamall Penang sempena jamuan ahli koperasi sekolah... aku duduk dekat depan ex bf aku... hujung sekali barisan kiri.... aku rindukan dy.... aku rindukan saat2 indah dgn dy mase sekolah duluu..  :(


gambar ni jadi kenangan dlm hidup aku... aku sygkan sume kwn2 aku  :(  masing2 dah bawa hala tuju sendiri, mengejar cita2 dan mencari masa depan...

aku harap aku dpt mengubah kehidupan aku apabila aku berade di UPSI ni... insyaallah, Allah selalu ade bersame aku...  aminn !  :)


Wednesday, 18 July 2012

Finally.. I got my KFC rice !

hai to my followers and viewers of my blog...
hari aku hapy+letih=)
aku happy sbb hari ni aku dpt mkn KFC ! fuhh, bayangkanlah dah 5 weeks aku stay dekat UPSI, and this is the first time aku mkn KFC dekat area Hulu Selangor..

actually mcm ni story nye.. aku ade kelas kenegaraan dan ketamadunan dari pukul 5.00 pm sampai 6.30 pm ... seriously, kelas kenegaraan ni mcm kelas sejarah ! i hate it ! after class, farsha tanye sape nak ikut dy naik kereta sekali pergi teman dy isi minyak ?? then, aku dgn mimi pun on jer ! org tgh offer , ikut je lah...
memang nasib aku baik hari ni sbb aku naik kereta farsha utk balik ke kolej... aku tengok org ramai giler berebut-rebut nak naik bas...bas penuh !

Aku, Mimi, Apy and Nicole.. kitorang tumpang kereta Farsha sekali and teman dy pegi isi minyak...on the way nak ke petrol station, kitorang share mcm2 story.. happening giler ! i love this moment .then farsha tanye nak dinner ke tak ? kitorang sume ckp "nak....nak.....nak...."
hahahahaha.... 2 jam belajar kenegaraan dlm klas td tapi satu habuk pun tak faham... perut pulak lapar, memang susah nak fokus dlm kelas td..

after farsha isi minyak kereta, kitrang dropped by dekat KFC... aku bajet RM10 je utk mkn dekat KFC tu, tp Mimi ckp RM10 memg tak cukup ! padahal aku mkn bukannye byk sgt pun.. lepas tu farsha offer nak belanja aku mkn dekat situ... >_<
farsha....... u make me feel ashamed ! dah la dy tumpangkan kitorang, lepas tu pulak dy nak belanje aku dinner .. okayy, I can't say anything... memandangkan perut aku dah tersangat lapar, so aku pun order "rice plate original" dan air orange.. farsha pulak order "snack plate" dan air sprite.. kos sume RM22.70..

bile aku mkn nasi KFC tu, aku teringat dekat ex boyfriend(munir) aku... dulu time sekolah menengah, setiap kali habis kelas tambahan, dy selalu belanje aku mkn KFC dekat belakang sekolah.  setiap kali pergi KFC dgn dy, aku mesti akan order "rice bucket" ! sumpahh ! aku rase mcm nak menangis je depan nasi dekat KFC tadi... aku rindukan saat indah bersame dy dekat KFC duluu :((  tapi aku sedar, aku tak mungkin akan dpt balik dekat dy semula ! no, i will not ! setiap kali mkn nasi KFC dgn dy, mesti dy akan marah aku sbb mkn nasi tak habis.. then, dy suruh aku bungkus nasi tu bawa balik rumah....
tapi kali ni, aku dah berjaya habiskan sepinggan nasi KFC tadi... skrg ni aku jd kuat mkn... hahahahaha....al-maklum la, hari sabtu ni kan dah nak puase, Ramadan is coming on this Saturdayy ! huhu, aku kne mkn puas-puas ni...

                   woahhh ! terliur aku tengok ayam KFC nih !

kitorang spend about half an hour dekat KFC td... dah maghrib barulah kitorang balik ke kolej...
akhirnya.... aku puas dapat menikmati hidangan KFC buat pertama kalinya di sini ,. THANKS A LOT FARSHA  :)  iloveyou !


If You Wanna Be My Lover - Spicie Girls - Lyrics

Mr. and Mrs. Assignment !

hye guys and girls ! aku baru jr habis solat subuh td, tetibe teringat pulak nak update blog ! hihi..
skrg ni dah masuk week 5 aku berada di UPSI .. whoaaa............ masuk week 5 sume dah jd kelam kaabut dgn assignment, exam, presentation, kertas kerja, blablabla.... >_<

ohh ! sakitnye jiwa aku !!! aku study course Bahasa Inggeris di UPSI, sangat best ^^
tetapi a little bit stress, well sume org mesti la stress kan ? busy dgn routine harian masing2..

aku ade 5 lg assignment yg perlu diselesaikan .. uhh. byknye !!
assignment study skill, assignment reading skill, assignment english grammar, assignment kokurikulum, assignment pengajian kenegaraan ! tapi aku sempat lg share2 story aku dgn korang dekat blog ni.... hihi, wink wink ^^

skrg ni aku rase stress sgt... waktu tidur aku dah tak teratur, waktu mkn pun same... :((
aku jd homesick balik sbb last weekwnd parents aku dtg mel;awat aku dkat hostel ni... diorang dtg sekejap sgt sbb just nak hantar printer dekat aku, then kitorang makan2, lepas habis mkn diorang terus gerak utk balik ke Changkat Lada, singga rumah nenek aku sekejap !  sblm diorang bertolak pulang, aku sempat cium tgn mak n abah... aku peluk diorang berdua sbb kalau diorang takde, aku rase maybe aku pun takde kat dunia ni... aku rase maybe aku tak kan dpt sambung belajar di UPSI ni... mengejar cita-cita utk menjadi seorg pendidik, mcm org lain ! :)
terima kasih MAK n ABAH !

mlm td aku buat discussion dgn member2 aku tntg kertas kerja kokurikulum... kitorang discuss dekat cafe kolej.. memg happening giler ! aku suke sgt moment2 mcm tu :)


Farsha, Syamimi, Apy, Nicole, Irna, Rasyidah and Farah, diorang memg sporting dgn aku... best friend aku Syamimi ni la.. the cutest girl in my class :)  kitorang tgh bertungkus lumus buat assignment same2 ...

kitorang sume stay dekat blok 1 except Farsha, dy stay dekat blok 3 ! at 11.35pm, befoore kitorang habis buat discussion n typing sume assignment, farsha decide kitorang utk teman dy balik sampai ke depan rumah dy ! so, kitorang no problem, teman je la sampai kat blok 3... then , mimi ckp " aik , tak kan nak hantar smpai kat dpn rumah ? mengada !"  aku tawu, mimi memg letih giler mase tu, dgn sweater dy, mcm org demam... al-maklum la, ptg smlm hujan lebat giler.. kitorang pergi kelas pakai payung sampai naik bas...
tak pe lah, kitorang pun teman farsha masuk lif blok 3 ! nak hantar farsha sorang je pun, tp naik lif smpai 7 org ! hahahahahahah.. kau mengalahkan princess pulak farsha oii, bodyguard ramai  :D
after kitorang reach dekat 1st floor, pintu lif terbuka then, suasane 1st floor gelap giler ! takde lampuu ! patutlah farsha pakse kitorang teman dy !  lepas kitorang kluar dpd lif tu, pintu lif tertutup.. memg gelap giler2 wei ! sumpah aku takut mase tuu... nasib baiklah ramai member aku 5 org keliling ...
after reach dekat rumah farsha, kitorang kne balik sendiri masuk lif.... woahhhh ! this moment is very scary !!
otw dari rumah farsha nak ke lif, memg menakutkan, rase mcm ade dekat bangunan lame sorang2 ! ngeee >_< lepastu, Apy pulak dy ungkit pasal cite hantu yg pernah terjadi dekat area situ ! OMG ! Apy memg saje nak bg kitorang lg takutt ! lepas je sampai kat pintu lif, kitorang cepat2 masuk lif..... hahahah ! masing2 lega sbb dapat duduk bwh lampu, lif tu kan cerah .... huh.. serik dah kitorang teman farsha mlm ni.... next time kne balik sblm pukul 11.. sbb mase tu tak sunyi lg....

after that, kitorang straight forward ke blok 1... masuk je lif blok 1, sume org buat muke letih ! letih dgn assignment yg bertimbun2 ! sampai je kat rumah aku 1-4-12, aku terus masuk bilik air dgn beg laptop, basuh muke, basuh kaki.. then aku masuk bilik, tengok roomate aku tak tidur lg... huuh ! thanks god ! nasib baik dy tak tidur lg... aku suke kalu aku tidur dulu dpd dy :) sbb dy boleh temankan aku tidur...hihi.. wink wink ^^ aku ni kan penakut ! roomate aku tengok muke aku pelik semacam, mcm muke cemberut jer...
dy tanye aku "kenape ni? takut erk ?" hahahahahaha ! mcm tawu2 je... mesti la aku takut, balik bilik tgh2 mlm !

then, aku tukar pakai bju tidur, lpas tu terus tidur, pakai selimut !  ya allah, moga2 aku tak mimpi ngeri mlm ni ... alhamdulillah, aku tidur nyenyak mlm td walaupun tidur dgn lampu bilik terpasang... aku sempat bangun solat subuh pukul 6.17 am dan seterusnya sempat share story aku ni dgn korang :)