Blogger Widgets

Thursday, 19 July 2012

Makan-makan in Memory :)

hai sume... hari ni aku nak update cite baru..
hari tu aku cite pasal KFC, tp hari ni aku nak cite pasal feeling aku smsa berada di samping kwn2 di UPSI .

hari ni aku ade klas study skill dari pukul 8 pg sampai pukul 9.30 pg.. after study skill class, aku dgn kwn2 aku decided nak mkn dekat restoren di dpn kampus..ade yg nak breakfast n ade yg nak lunch terus..

aku plan nak lunch terus sbb nnt balik kolej tak payah mkn lg dah, jimat duit !
tapi, bile masuk dekat restoren tu, aku tengok lauk yg dijual mcm tak best je, not my taste ! so, i decide nk mkn roti canai...

sejak aku masuk UPSI, after class mesti mkn ramai2 dgn kwn2 dekat restoren.  seriously, a very sweet moment ! sempat lg snap2 pic...


aku happy sgt bile berade dgn korang sume.....aku duduk paling depan sekali barisan kiri... sebelah aku Nicole, Apy, Douglas, Ekin, Yuni... barisan kanan pulak, dekat depan aku Mimi, Azira, Efa, Imelda and Fazira...  bestnye mkn ramai2 dgn korang, buat bising sampai riuh satu restoren tu.... Douglas was the only man yg selalu join kitorang mkn same2....  :)

bile mkn ramai2 mcm ni, aku teringat pulak time sekolah menengah thun lepas... aku dgn kwn2 aku mkn pizza ramai2 dgn Pacific Megamall Penang sempena jamuan ahli koperasi sekolah... aku duduk dekat depan ex bf aku... hujung sekali barisan kiri.... aku rindukan dy.... aku rindukan saat2 indah dgn dy mase sekolah duluu..  :(


gambar ni jadi kenangan dlm hidup aku... aku sygkan sume kwn2 aku  :(  masing2 dah bawa hala tuju sendiri, mengejar cita2 dan mencari masa depan...

aku harap aku dpt mengubah kehidupan aku apabila aku berade di UPSI ni... insyaallah, Allah selalu ade bersame aku...  aminn !  :)


Wednesday, 18 July 2012

Finally.. I got my KFC rice !

hai to my followers and viewers of my blog...
hari aku hapy+letih=)
aku happy sbb hari ni aku dpt mkn KFC ! fuhh, bayangkanlah dah 5 weeks aku stay dekat UPSI, and this is the first time aku mkn KFC dekat area Hulu Selangor..

actually mcm ni story nye.. aku ade kelas kenegaraan dan ketamadunan dari pukul 5.00 pm sampai 6.30 pm ... seriously, kelas kenegaraan ni mcm kelas sejarah ! i hate it ! after class, farsha tanye sape nak ikut dy naik kereta sekali pergi teman dy isi minyak ?? then, aku dgn mimi pun on jer ! org tgh offer , ikut je lah...
memang nasib aku baik hari ni sbb aku naik kereta farsha utk balik ke kolej... aku tengok org ramai giler berebut-rebut nak naik bas...bas penuh !

Aku, Mimi, Apy and Nicole.. kitorang tumpang kereta Farsha sekali and teman dy pegi isi minyak...on the way nak ke petrol station, kitorang share mcm2 story.. happening giler ! i love this moment .then farsha tanye nak dinner ke tak ? kitorang sume ckp "nak....nak.....nak...."
hahahahaha.... 2 jam belajar kenegaraan dlm klas td tapi satu habuk pun tak faham... perut pulak lapar, memang susah nak fokus dlm kelas td..

after farsha isi minyak kereta, kitrang dropped by dekat KFC... aku bajet RM10 je utk mkn dekat KFC tu, tp Mimi ckp RM10 memg tak cukup ! padahal aku mkn bukannye byk sgt pun.. lepas tu farsha offer nak belanja aku mkn dekat situ... >_<
farsha....... u make me feel ashamed ! dah la dy tumpangkan kitorang, lepas tu pulak dy nak belanje aku dinner .. okayy, I can't say anything... memandangkan perut aku dah tersangat lapar, so aku pun order "rice plate original" dan air orange.. farsha pulak order "snack plate" dan air sprite.. kos sume RM22.70..

bile aku mkn nasi KFC tu, aku teringat dekat ex boyfriend(munir) aku... dulu time sekolah menengah, setiap kali habis kelas tambahan, dy selalu belanje aku mkn KFC dekat belakang sekolah.  setiap kali pergi KFC dgn dy, aku mesti akan order "rice bucket" ! sumpahh ! aku rase mcm nak menangis je depan nasi dekat KFC tadi... aku rindukan saat indah bersame dy dekat KFC duluu :((  tapi aku sedar, aku tak mungkin akan dpt balik dekat dy semula ! no, i will not ! setiap kali mkn nasi KFC dgn dy, mesti dy akan marah aku sbb mkn nasi tak habis.. then, dy suruh aku bungkus nasi tu bawa balik rumah....
tapi kali ni, aku dah berjaya habiskan sepinggan nasi KFC tadi... skrg ni aku jd kuat mkn... hahahahaha....al-maklum la, hari sabtu ni kan dah nak puase, Ramadan is coming on this Saturdayy ! huhu, aku kne mkn puas-puas ni...

                   woahhh ! terliur aku tengok ayam KFC nih !

kitorang spend about half an hour dekat KFC td... dah maghrib barulah kitorang balik ke kolej...
akhirnya.... aku puas dapat menikmati hidangan KFC buat pertama kalinya di sini ,. THANKS A LOT FARSHA  :)  iloveyou !


If You Wanna Be My Lover - Spicie Girls - Lyrics

Mr. and Mrs. Assignment !

hye guys and girls ! aku baru jr habis solat subuh td, tetibe teringat pulak nak update blog ! hihi..
skrg ni dah masuk week 5 aku berada di UPSI .. whoaaa............ masuk week 5 sume dah jd kelam kaabut dgn assignment, exam, presentation, kertas kerja, blablabla.... >_<

ohh ! sakitnye jiwa aku !!! aku study course Bahasa Inggeris di UPSI, sangat best ^^
tetapi a little bit stress, well sume org mesti la stress kan ? busy dgn routine harian masing2..

aku ade 5 lg assignment yg perlu diselesaikan .. uhh. byknye !!
assignment study skill, assignment reading skill, assignment english grammar, assignment kokurikulum, assignment pengajian kenegaraan ! tapi aku sempat lg share2 story aku dgn korang dekat blog ni.... hihi, wink wink ^^

skrg ni aku rase stress sgt... waktu tidur aku dah tak teratur, waktu mkn pun same... :((
aku jd homesick balik sbb last weekwnd parents aku dtg mel;awat aku dkat hostel ni... diorang dtg sekejap sgt sbb just nak hantar printer dekat aku, then kitorang makan2, lepas habis mkn diorang terus gerak utk balik ke Changkat Lada, singga rumah nenek aku sekejap !  sblm diorang bertolak pulang, aku sempat cium tgn mak n abah... aku peluk diorang berdua sbb kalau diorang takde, aku rase maybe aku pun takde kat dunia ni... aku rase maybe aku tak kan dpt sambung belajar di UPSI ni... mengejar cita-cita utk menjadi seorg pendidik, mcm org lain ! :)
terima kasih MAK n ABAH !

mlm td aku buat discussion dgn member2 aku tntg kertas kerja kokurikulum... kitorang discuss dekat cafe kolej.. memg happening giler ! aku suke sgt moment2 mcm tu :)


Farsha, Syamimi, Apy, Nicole, Irna, Rasyidah and Farah, diorang memg sporting dgn aku... best friend aku Syamimi ni la.. the cutest girl in my class :)  kitorang tgh bertungkus lumus buat assignment same2 ...

kitorang sume stay dekat blok 1 except Farsha, dy stay dekat blok 3 ! at 11.35pm, befoore kitorang habis buat discussion n typing sume assignment, farsha decide kitorang utk teman dy balik sampai ke depan rumah dy ! so, kitorang no problem, teman je la sampai kat blok 3... then , mimi ckp " aik , tak kan nak hantar smpai kat dpn rumah ? mengada !"  aku tawu, mimi memg letih giler mase tu, dgn sweater dy, mcm org demam... al-maklum la, ptg smlm hujan lebat giler.. kitorang pergi kelas pakai payung sampai naik bas...
tak pe lah, kitorang pun teman farsha masuk lif blok 3 ! nak hantar farsha sorang je pun, tp naik lif smpai 7 org ! hahahahahahah.. kau mengalahkan princess pulak farsha oii, bodyguard ramai  :D
after kitorang reach dekat 1st floor, pintu lif terbuka then, suasane 1st floor gelap giler ! takde lampuu ! patutlah farsha pakse kitorang teman dy !  lepas kitorang kluar dpd lif tu, pintu lif tertutup.. memg gelap giler2 wei ! sumpah aku takut mase tuu... nasib baiklah ramai member aku 5 org keliling ...
after reach dekat rumah farsha, kitorang kne balik sendiri masuk lif.... woahhhh ! this moment is very scary !!
otw dari rumah farsha nak ke lif, memg menakutkan, rase mcm ade dekat bangunan lame sorang2 ! ngeee >_< lepastu, Apy pulak dy ungkit pasal cite hantu yg pernah terjadi dekat area situ ! OMG ! Apy memg saje nak bg kitorang lg takutt ! lepas je sampai kat pintu lif, kitorang cepat2 masuk lif..... hahahah ! masing2 lega sbb dapat duduk bwh lampu, lif tu kan cerah .... huh.. serik dah kitorang teman farsha mlm ni.... next time kne balik sblm pukul 11.. sbb mase tu tak sunyi lg....

after that, kitorang straight forward ke blok 1... masuk je lif blok 1, sume org buat muke letih ! letih dgn assignment yg bertimbun2 ! sampai je kat rumah aku 1-4-12, aku terus masuk bilik air dgn beg laptop, basuh muke, basuh kaki.. then aku masuk bilik, tengok roomate aku tak tidur lg... huuh ! thanks god ! nasib baik dy tak tidur lg... aku suke kalu aku tidur dulu dpd dy :) sbb dy boleh temankan aku tidur...hihi.. wink wink ^^ aku ni kan penakut ! roomate aku tengok muke aku pelik semacam, mcm muke cemberut jer...
dy tanye aku "kenape ni? takut erk ?" hahahahahaha ! mcm tawu2 je... mesti la aku takut, balik bilik tgh2 mlm !

then, aku tukar pakai bju tidur, lpas tu terus tidur, pakai selimut !  ya allah, moga2 aku tak mimpi ngeri mlm ni ... alhamdulillah, aku tidur nyenyak mlm td walaupun tidur dgn lampu bilik terpasang... aku sempat bangun solat subuh pukul 6.17 am dan seterusnya sempat share story aku ni dgn korang :)
     




Thursday, 5 July 2012

Hari-hariku Tanpamu :")

dear my EX ~ 

awak.. sy nak awak tawu... :"(

sy nak awak tawu yg wlaupun awak dah tak de dlm hari2 sy, sy nak awak tawu yg sy masih ingt n syg kat awak.. tak kan sy lupekan awak walau awak buat mcm mane pun agar sy membenci dan melupekan awak..

awak.. sy nak awak tahu yg sy ni masih sedih dgn ape yg telah terjadi awak :( :(( walaubgaimanapun sy tetap berpura2 gembira spaye awak tak sedih ! awak nak tawu sbb ape ??
sbb awak pnah ckp kalau sy sedih, awak akan lebih sedih.. jd sy akan pura2 bahagia n happy agar awak pun gmbira kayy :")

maaf ye awak, sy tipuu awak.. sy tpakse sbb sy tak nak awak join sy sedihh :"( tak maw, tak maw, tak maw !! sy pun harap awak sentiase happy walaupun sy tak de utk happykan awak :"(

awak... sy nak awak tawu yg sy ni tak boleh nak lupekan kenagan gembira kite yg dulu2 tu awak... tak boleh awak... walaupun sy dah cube tapi tetap tak boleh awakk :( awak nak tawu nape sy tak boleh lupekannye ?? sbb sy sayang awak sngt3 !
nape sy jd mcm ni ? sorry la awak klaw sy buat awak rimas dgn kate2 sy ni, sy tawu awak, sy tak layak nak ckp yg sy sayang awak.. takpe awak.. ni kali terakhir sy ckp kayy ! sbb sy da janji kat seseorg .. sy tak maw la awak ingt sy ni giler kan.. lebih baik sy membenci diri sy sblum org lain bencikan sy :"(

awak.. sy nak awak tawu yg hati sy still terluka </3
tapi awak... sy dah tak kesah da dgn hati sy, asalkan hati awak sntiase bhagia kan :") bg sy ..... apepun asalkan awak bhagia n gembira mnjalani hari2 awak tnpa sy....
sy nak awak tawu yg sy tak biase dgn hidup sy tnpa awak :( sy keliru awak.. sy tak tawu nk buat ape..kdg2 sy cube jd diri sy slepas sy putus dgn awak, tpi sy tak boleh awakk ! :"( :"(( sbb ternyata sy hnya berpura2 gembira n bahagia tnpa awak ! ape yg perlu sy buat awak ? mungkin sy boleh jd diri sy yg sebelum ni awak, mungkin juga tidak.. tapi, hdup ni akan terase kosong.... kosong tnpa awak !!

awak... sy nak awak tawu yg sy ingat ape je yg awak bgtawu kat sy... tapi sy sengaje buat2 terlupe sbb sy nak tngok ape yg awak rase bile dilupekan..  cam tu la sy rase awak... tapi mungkin lain sbb perasaan sy lain berbanding awak :(

awak... sy nak awak tawu juga yg di dlm taman hati sy cube ade satu je kumbang yg hidup..tp awak, mungkin bg awak sy ni tak layak utk menjadi bunge kpd kumbang tu... sy tawu awak, sy redha jer ! asalkan awak tawu perasaan sy yg sebenarnye kat awak :( tak kan ade lg kumbang yg same seperti awak kt dlm taman hati sy ni :"(

awak... sy nak awak tawu... msj2 awak still sy simpan :) sorry la kalaw awak tak suke sy simpan sbb bg awaksume tu hanya kisah lame..tapi sy tetap degil ! sy nak simpan smpai bile2.. tak maw padam !
even sy akan menangis bile sy bace balik sume msj2 awak.. tapi tak pe...sy dah besar da awak.. no hal da bg sy sbb sy kuat wlaupun tak sekuat dlu :")

awak... sy nak awak tawu yg sy kecewa awak ! sy kecewa sbb dlu awak bg harapan kat sy ..  bg sy harapan tu yg sy sanjung smpai sy jd mcm ni ! :"( tp mungkin bg awak itu hnyalah gurauan bg seorg sahabat !
sy tnye awak byk kali n awak ckp awak betul2 maksudkannye...sy nak awak tawu jugak yg hati sy melonjak2 gembira, tp sy buat selamber je .. tp mungkin itu sume hnya utk seorg kawan yg rapat dgn awak, takpe2.. sy terime :"(

dan akhirnya... sy nak awak tawu jugak yg sy sentiase ade utk awak... utk awak lepaskan marah, sedih, gembira dan masalah2 awak kayy.. hope awak gembira dgn hidup baru awak :")
sy tawu tak mungkin sy akan dpt kembali kpd awak sperti dulu sbb kputusan yg awak buat ni adelah atas kehendak awak sendiri... sy ikut je keputusan awak walaupun yg sebenarnye diri sy betul2 menderita ! :"(

itu je yg sy nak ckp kat awak.. semoga awak happy selalu :") ~