Blogger Widgets

Wednesday, 16 May 2012

Berakhir tanpa bicara ?

(coretan di dlm blog ini melibatkan beberapa pihak yg bkenaan. sekiranya pihak terbabit telah entry masuk ke dlm blog ini, sy memohon ribuan kemaafan..)

walaupun kite dah x mcm dlu, tp ia tidak bmakne sy akan lupakn awak..
MUHAMMMAD MUNIR BIN MUSTAFA, the only person in my heart.. awak ingt lg x tntg sy ?
sume tntg awk sy msih ingt smpai ke hri ni... sbb awk slalu ade dlm hti sy :")

menangislah awak buat kali terakhir utk sy smasa awk mmbaca blog ni, krna sy sdg menangis utk awak ketika menulis tntg kisah kita di blog ini :"(

1. sy ingt lg awak, first time kite bkawan mase form 1.. kite blaja di dlm klas yg same.. sy suke bkwn dgn awak sbb awak baik sgt.. slalu bgurau dgn sy.. awak hadiahkan sy keychain dpd UM yg awak belikan semasa lawatan di KL. smpai skrg sy simpan lg keychain awak tu..

2. sy ingt lg awak, first time sy text awak mase form 2, awak eply text sy n sy teruja sgt... yg tu ialah first time sy text dgn awak :")

3. sy ingt lg awak, mase hujung tahun form 2, hubungan kite dah smakin rapat.. sy beli bekas pensel warne merah becorak kotak2 supaya same dgn bekas pensel awak..

4. sy ingt lg awak, mase form 2 awak sertai perlawanan bowling antara sekolah2.. sy sedih apabila dpt tawu semasa plwanan bowling tersebut awak bersama dgn Nurul Husna.. kwn2 sekelas beritahu sy bhawa dia ialah kekasih awak.. sy sedih sgt mase tu awak.. sy malu dgn kwn2 :(

5. sy ingt lg awak, mase form 3, sy hadiahkan awak keychain berbentuk stereng kapal yg ade hiasan ikan di tgh2.. awak gntung keychain tu di bekas pensel awak... sy senang bile awak suke keychain tu..

6. sy ingt lg awak, awak hadiahkan sy keychain berbentuk cangkerang yg tertulis ayat " saya syg awak". awak belikan keychain tu semasa lawatan di Padang Besar, Perlis dgn kwn2.. sy x dpt ikut.. yg tu ialh first time awak luahkan perasaan awak dekat sy.. seriously, sy pun syg awak jugakk :)

7. sy ingt lg awak, mase form 3, hubungan kite smakin intim dan sejak itulah awak mnjadi kekasih sy.. sy slalu text awak tntg soal hati dan perasaan.. "awaklah raja dlm hati sy"

8. sy ingt lg awak, mase form 3 kite buat lawatan ke Fort Cornwallis utk mncari maklumat tntg folio sejarah.. walaupun kite dtg asing2, tp hati sy teruja apabila awak berada di tmpt yg same ... sy tringin nk bgamba dgn awak di situ, tp sy malu..

9. sy ingt lg awak, swaktu PMR, sy bersyukur sbb dpt stay dlm satu kelas dgn awak.. stiap kali awak habis jwb soalan, awak mesti akan curi2 pandang sy di belakang tepi tingkap.. sy lg bsemangat nk jwb soalan apabila awak pndang sy mcm tu.. awaklah semangat sy :)

10. sy ingt lg awak, lpas tamat PMR, sekolah kite buat mcm2 aktiviti kt dlm surau.. kdg2 dlm surau sy curi2 pandang awak dan awak pun buat pkara yg same..

11. sy ingt lg awak, mase form 3 kite mngikuti lawatan ke Penang.. sy suke bile awak pun ikut skali utk mnyertai lawatan tu wlaupun kite baru couple tp still malu2 nk bertegur..

12. sy ingt lg awak, slepas result PMR diumukan, sy balik rumah dan awaklah org pertama yg sy call utk tnye result awak..awak dpt 5A.. mak sy ckp awak pandai.. :)

13. sy ingt lg awak, mase form 4 kite still blaja dlm klas yg same.. hri ptame persekolahan di tingkatan 4 kite kne stay kt dlm surau utk orientasi.. sy curi2 pandang awak semasa dlm surau ...awak semakin hensem :)
balik rumah pukul 2 lebih awak call sy... sy teruja sgt bile awak call..

14. sy ingt lg awak, hubungan kite sbgai sepasang kekasih semakin rapat mase form 4.. mak sy belikan enfon baru utk sy.. sejak itulah, awak selalu text sy mlm2... kdg2 sy pula yg text awak.. kalau boleh sy tak nak tido mlm sbb nk main2 text dgn awak je..

15.  sy ingt lg awak, tiap pg tak kira lah waktu cuti ataupun skolah, awak mesti akn text "good morning" dekat sy.. sy suke sgt sbb awk bg sy smangat utk memulakan hri yg baru..

16. sy ingt lg awak, pertengahan bulan jun, pd suatu mlm, awk beritahu sy bhawa awk sudah menduakan sy.. name dy "Kamila", blaja di tingkatan 2 di SMK Permatang Tok Jaya... sedihnye hati sy apabila mngetahui pkara ni sudah 2 bulan awk rahsiakn hubungan awk dgn dy dpd sy.. smpai hati awak buat hati sy remuk ! :"(

17. sy ingt lg awak, sejak awk beitahu sy tntg hbungan awk dgn dy, sy dah mule x lyan awak.. dlm klas pun sy jarang tegur awak... andainya awk tahu sy dah tdak bsemangat utk blaja lg.. tp sy trus mnyiasat tntg perempuan tu sbb sy tringin nk lihat wajah dy..

18. sy ingt lg awak, sejak kebelakangan ni sy sedar ade seorang plajar pempuan asyk memerhatikan sy swaktu sy sdg mnjage barisan di phimpunan.. sy tkejut apabila melihat name tag pempuan tersebut tertulis name "Kamila".. sy keliru awk..  tp sy cuba nafikan..

19. sy ingt lg awk, pd mlm tu jugak sy text awk utk menanyakn tntg pempuan tersebut.. kmudian, barulah awk mnceritakn ntg pkare yg sbenar kpd sy... knape awk mesti ckp bhawa dy berasal dari skolah lain ? knape awk cuba sembunyikn identiti dy yg sbenar pdhal kite bertiga blajar di sekolah yg same.. dy form 1.. knape awk msti ckp bhawa dy form 2 ? ape yg awk cuba buat sebenarnya ni ?? awk dah tipu sy :(

20. sy ingt lg awak, selepas sy mengetahui pkara yg sbenar tntg awk dan dy, sy cuba jauhkan diri sy dpd awak.. tp awak tetap contact sy, awk text sy mlm2.. sy mnangis waktu tu awak... sy kecewa dgn awak ! bukan sy cemburu tp sy kecewa sbb awk permainkan perasaan sy ! smpai hati awak tak mnghargai sy :"(

21. sy ingt lg awak, awak terkejar-kejarkan sy sbb awak takut sy pergi dpd hidup awak.. tetapi knapa awak msti duakan sy.. klaw btul2 sygkn sy, awk tak akan bermadu kasih dgn perempuan lain...

22. sy ingt lg awak, stiap hari sy mnangis smpai sy minta utk awk lepaskn sy sbb sy dah letih dgn prmainan awk.. mlm tu, sy bg awk buat pilihan utk pilih sy ataupun dy.. sy tawu awk tak akn tinggalkn dy sbb awk baru saje nk blaja mncintai dy.. jd sy lepaskn awk... tpi sebaliknye, awk buat kputusan utk mngakhiri hbungn awk dgn dy dan awk telah memilih sy sbg kekasih awk... sy bersyukur sgt awk... syg syg awakk !

23. sy ingt lg awak, sewaktu dlm klas, ade jam tgn Nike atas meja sy.. kwn2 sekelas beritahu bhawa jam tu awk hdiahkn utk sy.. tp utk ape ? birthday sy lmbt lg la awk, knape awl sgt bg hdiah ni ? pelikk ! ptg tu sy text awak sbb inginkn kpastian.. awk ckp jam tu adalah milik Kamila sbelum ni, awk hadiahkn utk dy smpena hri jd dy.. tp knape pulak awk bg sy ?? knape awk x smpan je sbg kenangan ? smpai skrg sy masih smpan jam Nike tu dgn elok..

24. sy ingt lg awak, birthday kite beza selang sehari je.. smasa birthday awk, sy hadiakn sbuah frame yg ade gmba sy spaya awk boleh tngok bile awk rindu sy... awak simpan lg tak frame tu ?? ataw awk dah buang ? :"(

25. sy ingt lg awak, semase birthday sy awk hadiahkn jam tgn lg.. warne putih tp jenama Adidas.. cntiknye jam tu.. byknye jam awk bg dkat sy.. awak nak suruh sy pakai kt dua2 belah tgn erk ?? haha.. smpai skrg sy masih lg pkai jam yg awak hadiahkn tu.. terima kasih awak :)

26. sy ingt lg awak, skolah kite buat korban sempena Hri Raya Haji.. cikgu pesan suruh bwak pinggan dan cawan sndiri.. tp sy tak de pinggan plastik, sumenye pinggan kace.. tp, awk tlg bawakan pinggan dan cawan plastik utk sy supaya sy dpt mkn hidangan hri tu.. baiknye hati awak :)

27. sy ingt lg awak, waktu ptg tu awk dtg jumpe sy dkat Perpustakaan Awam sbb sy dah janji akn tlg awk buat folio Biology.. sy seronok apabila awk dtg.. pepustakaan tu sunyi sgt sbb tak de org yg bkunjung.. jd cume tinggal sy dan awak je kt dlm tu.. kak libririan pun ade skali sbb dy yg kne jage library tu..

28. sy ingt lg awak, spnjg cuti skolah bulan Disember, sy mngikuti klas intensif di Kaliber.. awk slalu dtg menemani sy swaktu rehat pukul 10.. sy gmbira sgt awk.. byk cerita yg awk share dgn sy spnjg waktu rehat tu.. lpas hbis waktu rehat sy masuk klas, awk pun balik rumah... sy bsemangat nk blaja slepas dpt tgok muke awk wlaupun stengah jam jer !

29. sy ingt lg awak, seminggu sbelum sesi 2011 bermula, sy, awk dan kwn2 yg lain btugas sbgai pengawas koperasi utk mnjual buku2 skolah di koperasi.. wlaupun sy btugas cume hri rabu dan jumaat je, tpi awk suruh sy dtg hri2 sbb nk habiskn mase bsame sy spnjg minggu tu.. sy letih la awakk ! tp sy dtg jugak sbb sy tak nak awk kecewa..

30. sy ingt lg awk, hbungan kite bkekalan sehingga ke tngkatan 5.. dah 4 tahun sy bsame awk ! thun ni nak SPM la awk, tp sy msih bercintan-cintun lg dgn awak... cikgu dan kwn2 sekelas sume stuju awk jd Ketua Kelas.. sy lg lah stuju sgt sbb awk tu malas.. bile awk jd ktua klas, awk akn jd rajin sbb hri2 awk kne buat tugas.. kahkahkah ! demi utk kbaikan awk jugak :-*

31. sy ingt lg awak, awak marahkn sy sbb sy beritahu ckgu dan kwn2 sekelas bhawa awk ade masalah dgn telinga awk mase tu.. sy tak tawu pun yg kate awk cube rahsiakn pkara ni dpd pngetahuan ckgu dan kwn2.. sy minta maaf sgt awk..  nak buat mcm mane mulut sy ni tlalu lancang ! sume pkara nk report kt org.. tp Alhamdulillah, doktor tak sahkan awak tu pekak.. telinga awk dah okey !

32. sy ingt lg awak, sy ambil klas tmbahan di Kaliber sbg psediaan utk SPM. awk pun same kan.. sy sronok sbb awk dah sdar tahun ni kite nak SPM.. memg la lmbt lg nk spm, tp kne la get ready awal2.. awk habiskn byk mase awk utk bsame sy di Kaiber ! sy harap awk msih ingt lg sumenye...

33. sy ingt lg awak, cikgu koperasi tlah mnganjurkn satu lawatan ke Sunway Lagoon utk ahli koperasi.. sy nk pegi tp sy tak ckup duit.. jd, sy buat kputusan utk tak nak pegi.. tp awak merajuk dgn sy... awk tak kan contact sy klaw sy tak pegi... akhirnya awak pujuk sy.. sy habiskn mase sy 2 hari 3 mlm dgn awak kt KL tu.. sy tawu RotiBoy ialah favourite awk...awk lyan sy baikk sgtt , terima kasih awak :)

34. sy ingt lg awak, slpas kluar je dpd Sunway Lagoon tu, sy tukarkan tiket masuk dgn jam tgn.. awk marah sgt sbb cikgu pesan sruh tukar dgn duit RM10, tp sy memandai je ambil jam tu.. sy minta maaf awk, sy tak tawu pun psal tu.. lpas tu, awk tnye saye "10 ringgit bile nk gnti?" tp sy diam je awakk, sy nangiss ! knape awk mnta sy duit sdgkn awk sndiri tawu sy pegi sane tak bawa satu sen pun.. tp awk pujuk sy supaya jgn nangis.. sabarnye awk melayan sy :"(

35. sy ingt lg awak, mcm2 ujian Allah bg dkat kite spnjg thun ni... masalah disiplin dan masalah pelajaran ! teruknye kite bercinta smpai mnimbulkan masalah kpd sume pihak..ish3.. dahsyatkan awak...

36. sy ingt lg awak, lpas habis wktu persekolahan, awk slalu ajak sy mkn KFC sbelum start klas tambahan.. hmpir stiap minggu awk blanje sy KFC..terima kasih awak..tp klaw sy gemuk awk jgn tnye knape , hahaha.. ni sume sbb ayam KFC awaklah ! kdg2 kite mkn smpai terlajak wktu klas.. ish3, asyiknye kite mkn smpai tlupe nk msuk klas..

37. sy ingt lg awak, swaktu pmbelajaran dlm klas awk mesti dduk sbelah sy.. kdg2 sy dduk sebelah awk.. pensel pun kite guna jenama yg same.. awak yg tiru sy erkk, hehe.. sy suke ajar awk buat Mathematics, sbb math kacang jer ! pejam mate pun boleh dpt A+..

38. sy ingt lg awak, stiap kali wktu Maghrib awk mst akn call sy.. tp knape msti wktu mgrib ? rupa-rupanya barulah sy tawu, awk dduk kt cc smpai mgrib baru awk balikk.. dasyatnye awakk..

39. sy ingt lg awak, mase birthday awk sy hadiahkn beg duit baru utk awk sbb awk ckp beg duit awk dah buruk.. jd sy belikan yg baru.. tp sy kcewa sbb awk tak mnghargai pmberian sy.. awk ingt sy bg frame lg.. klaw kali ni sy bg frame yg same dkat awk, awk akn buang hdiah tu... smpai hati awakk ! kecik hati sy.. awk x mnghargai sy ! :"(

40. sy ingt lg awak, mase hari anniversary kite (27/10/2011), awk dtg rumah sy wktu senja semate2 nk bg hdiah kt sy.. besarnye hadiah awakk ! cam mane awk bawa smbil naik moto ? awk psan kt sy suruh buka hdiah tu tepat jam 12 mlm slpas awk wish... okayy.. sy tggu awk wish pkul 12.30.. haha.. telajak tido punye pasal.. lpas awk wish, sy terkejut sbb awk hdiahkan sy bantal berbentuk hati warna merah ! besarnye hati awk :) sy suke sgt..trima kasih awakk.. smpai hari ni sy masih lg tido dgn bantal hati awk tu..

41. sy ingt lg awak, kite bercintan-cintun smpai tak sedar waktu SPM dah nak tibe.. awak pulak slalu tak dtg skolah.. sy yg jd mangsa ! hri2 cikgu tnye sy mane awk pegi ?? sy malu nk jwb kt ckgu sbb sy sndiri pun tak tawu awk pegi mane sbnarnye.. knape awk berahsia dgn sy ? awk ade masalah ke ??

42. sy ingt lg awak, waktu SPM dah tibe.. untungg laa sy dpt stay satu klas dgn awk.. awk dduk barisan blakg, sy pun duk barisan blakg jugakk.. tp still lg boleh main curi2 pandang time exam.. nakal ehh awk ni..

43. sy ingt lg awak, SPM dah habis... sy sdih sgt sbb lpas ni sy tak dpt jumpe awak dah, tak dpt blaja dgn awak, dan tak dpt brsame awak mcm dulu lg dah :( sbb sy tawu lpas ni sy akn pegi jauh..tp sy rahsiakn dpd awak sbb sy tak nak awk sedihh !

44. sy ingt lg awak, kite enjoy sakan lpas habis SPM ! merdeka la katekan.. kite tngok movie Ombak Rindu..sedihnye.. bygkanlah sy jd Lisa Surihani dan awk jd Aaron Aziz.. awk tnggalkan sy mcm Aaron tinggalkn Lisa.. tpi sebaliknye pula, awk bygkn diri awk sbg Bront Paralae dan sy Maya Karin..sy pergi ke UTP dan tingglkn awk, same mcm Maya tingglkn Bront utk pegi ke KL.. yg mane 1 btul ni awk ??

45. sy ingt lg awak, sy dpt tawaran utk mlanjutkn plajaran ke UTP.. sy mesti pergi awak, sbb yg tu cita2 sy.. tp sy sygkn awak, mcm mane sy nk tinggalkn awak ??  sbelum sy bertolak ke sane, awk hbiskn mase awk bsame sy.. 24 jam awk call sy sbb awk tawu nnt sy mst akn busy dkat sane.. terima kasih awakk.. sy seronok dpt bsame dgn awak :")

46. sy ingt lg awak, smase sy brada di UTP, awk meminta keizinan sy utk memutuskn hubungn kite sbb awk dah jatuh hati dkat seseorg yg bername "Jannah"... tp kenape awk buat sy mcm ni ?? awk ckp awk tak knal lg dy, tp awk nk putus dgn sy.. knape awk msti serahkn cinta awk kpd org yg tidak mngenali awk sedangkn sy dah 4 thun mncintai awk ?? knape awk msti pilih dy ?? sy mnangis dan merayu dkat awk, tp awk buat tak endah ! hati sy hancur dgn sikap awk.. kejamnye awakk ! :"(

47. sy ingt lg awak, spnjg kite putus, awk slalu pula text sy, kdg2 awk call sy.. knape erk awk ? awk rindu sy ke ? Tuhan je yg tawu betapa sy rindukn awk spnjg sy brade di sana.. hmpir 3 minggu kite putus, tp last skali dpt juga sy balik dkat awk.. itu memg 1 kputusan yg bodoh yg penah sy buat sdgkan sy tawu 1 hri nnt awk msti akn tinggalkn sy lg :"(

48. sy ingt lg awak, slame sy brada di UTP, awk slalu awasi fb sy.. kdg2 awk tukar pasword fb sy sesuke hati.. sy risau awakk, sy takut awk buat bnde yg bukan2 kt fb sy.. awk conquer sy sgt2 smpai sy jd rimas.. tp sy terkejut sbb awk tukar email fb sy dgn gabungan name kite "puteri_munir@yahoo.com" ..pasword pun same.. tp sy dah tukar dgn name lain la awk.. sy tawu awk masih sygkn sy tp ego awk tinggi :(

49. sy ingt lg awak, slepas sy dpt balik couple dgn awk, tiap2 mlm slps balik keje awk mst akn call sy.. seronoknye..rase mcm baru first time couple dgn awk.. bersyg2 bagai..mlm tu sy beritahu awk bhawa family awk tak suke sy dan tak mungkin kite akn bsatu sbb mreka x kan merestui kite.. tp awak tetap nk truskn hubungan ni.. awk jnji x kan tinggalkan sy... tapi...........

49. sy ingt lg awak, sminggu sbelum result SPM diumumkan, sy teruja sgt nk balik Penang sbb nak jumpe awak... SUMPAH RINDU GILER KAT AWAK ! dah 3 bulan tak jumpe.. tpi swaktu ambil result SPM awk tak dtg sbb awak sibuk keje.. sy sedih sgt awkk.. knape awk x dtg ? x boleh ke awk ambil cuti sehari utk bsame sy spnjg mnggu ni.. mnggu dpan sy nak pegi UTP da.. knape awk berubah smula ?? :"(

50. sy ingt lg awak, spnjg sy balik bercuti di Penang, sy gembira sgt dpt mnghabiskn waktu dgn awk.. wlaupun skejap tpi dah ckup utk sy lepaskn rindu sy dekat awk... spnjg sy brada di UTP, awk ade rindu sy tak ??

51. sy ingt lg awak, hri berganti hari, mlm berganti mlm, awak smakin berubah.. awak sibuk dgn kerja awk smpai tlupe nk contact sy tiap2 mlm.. pd suatu mlm awak call sy... sy rindu sgt dkat awk, sy tanye knape awk jarang contact sy mcm dlu.. tp jwapan awk mngecewakn sy.. awk ckp " tak ckup ke dah 4 thun bercontact..tak cukup lg ke ?"... sy mnangis mase tu awk.. knape awk ckp mcm tu ? knape hubungan kite yg sudah 4 tahun berlalu baru skrg awk nk persoalkan semula ? sy tawu awk dah jemu mlayan sy.. sy mnta maaf awk.. sy tak mnta ape2 pun dpd awk slepas ni :"(

52. sy ingt lg awak, Tragedi 16 April yg pnuh dgn dugaan.. awk marahkn sy sbb sy lari dpd masalah dan tidak btanggungjawab.. depan2 sy awak kate mcm tu dkat sy.. sy tawu sy bsalah sbb tnggalkan awak sorang2, tp sy tiada pilihan lain.. sy sangka bhawa itulah kputusan yg betul yg patut sy buat ..tp sebaliknya, awk tidak berpuas hati dgn tndakan sy.. maafkan sy awak.. sy mnyesal.. itulah kali terakhir sy bersame awak... :"(

53. sy ingt lg awak, result Matrikulasi dan IPTA dah kluar.. sy dpt KMPP bhgian sains dan UPSI bhgian tesl tp awk tak dpt kedua-duanya.. mlm tu awk call sy.. awk suruh sy bawa haluan sndiri sbb hdup berdua mcm ni memg susah.. tp kenapa awak ?? sy perlukan awk..awaklah semangat utk sy belajar ! sy dpt rasakan ada udang di sebalik batu.. mungkin awk tak mncintai sy mcm dulu lg.. sekejapnye pcintaan kita kali kdua ni.. :"(

54. sy ingt lg awak, 10/5/2012 pd jam 11.59 mlm, itulah kali terakhir awak call sy.. stengah jam sy bergayut dgn awk.. tanpa sy sedari bhawa itulah kali terakhir awk contact sy.. text sy satu ape punn awk tak reply.. akhirnya, hubungan kite terputus tanpa perbicaraan.. baru saja sy sdg mncuba merawat hti yg telah hancur tp awk lukakn lg hati sy shingga mnjd parah...knape awak ?? sy perlukan penjelasan awak..

55. smpai ke hari ini, sy masih mnanti awak... awak cinta pertama sy.. sy tak pernah mncintai seseorang sehingga dpt btahan slama 5 tahun mcm ni... mungkin awak dah lupakn sy..  sy redha, mungkin bukan jodoh kite utk bsame.. tp, sy masih setia mnjage cinta awak shingga ke nafas sy yg terakhir... sy mungkin tak akan mncintai org lain sperti sy cintakan awk... :"(

- TERIMA KASIH ATAS SEMUANYA KERANA AWAK PERNAH HADIR UNTUK MEMBAHAGIAKAN SAYA BUAT SEMENTARA TAPI BUKAN BUAT SELAMANYA -



 AWAK BUKAN LAGI MILIK SAYA... SAYA DAH LEPASKAN AWAK PERGI....SUNGGUHPUN SAKIT TAPI SEBENARNYA SY TAK RELAKAN PEMERGIAN AWAK.... :"(
SAYA DOAKAN KEBAHAGIAAN AWAK :")